Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Το Ευκολότερο και Νοστιμότερο Παγωτό Σοκολάτας

Θέλαμε λοιπόν να μοιραστούμε μαζί σας το ευκολότερο και νοστιμότερο παγωτό σοκολάτας που έχετε φάει. 3 μόνο συστατικά και χωρίς να χρειάζεστε μηχανή παγωτού. Διαβάστε παρακάτω και απολαύστε!
Φωτογραφία από τη Sandy Nicholson


Συστατικά
  • 200 gr γλυκόπικρη σοκολάτα
  • 3 κούπες κρέμα γάλακτος
  • 1/4 κούπας ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
Οδηγίες
  1. Ψιλοκόψτε τη σοκολάτα και τοποθετήστε τη σε ένα μπολ. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα με βαρύ (παχύ) πάτο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση και μερικές φυσαλίδες εμφανιστούν στην επιφάνεια. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι  και ανακατεύουμε μέχρι να σιγοβράσουν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  2. Αφαιρούμε την κρέμα από τη φωτιά και αμέσως τη ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε απαλά με ένα σύρμα μέχρι να βεβαιωθούμε ότι όλη η σοκολάτα έχει έρθει σε επαφή με τη ζεστή κρέμα. Αφήνουμε την κρέμα για 2-3 λεπτά χωρίς να ανακατεύουμε και στη συνέχεια, ανακατεύουμε αργά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
  3. Ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτας σε ένα μεταλλικό μπολ ή μια κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην σχηματιστεί φλοιός από πάνω. Καλύπτουμε με λαδόκολλα και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει (περίπου 1 1/2 ώρα). Ύστερα τοποθετούμε στην κατάψυξη για να σκληρύνει. 5 λεπτά πριν το σερβίρισμα αφαιρούμε από την κατάψυξη για να μαλακώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.