Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος


Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Μαΐου, με απόφαση που πήρε το 1988 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, για να μας υπενθυμίζει τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.

Στατιστικά Στοιχεία

Το κάπνισμα προκαλεί:
  • τον θάνατο 3,5 εκατομμυρίων ανθρώπων κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο
  • το 25% των θανάτων από καρδιοπάθεια
  • το 83% των θανάτων από χρόνια βρογχίτιδα και εμφύσημα
  • το 90% των περιφερειακών αγγειακών νόσων που συχνά οδηγούν σε ακρωτηριασμό
  • το 82% των θανάτων από καρκίνο του πνεύμονα
  • oικονομική «αιμορραγία» 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο στους πάσχοντες από νόσους που σχετίζονται με το κάπνισμα, σύμφωνα με μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας, της Αντικαπνιστικής και Αντικαρκινικής Εταιρίας:
  • Η Ελλάδα είναι μία από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη σε κατανάλωση τσιγάρων, με τους άνδρες να προηγούνται με 47,4% έναντι 39,6% των γυναικών.
  • Το 33% των εφήβων, ηλικίας 12 έως 18 ετών, έχουν δοκιμάσει τσιγάρο και το 10% δηλώνουν καπνιστές.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρεία:
  • Οι καπνιστές στη χώρα μας αυξήθηκαν κατά 10% από το 1996. Το ίδιο, όμως, συνέβη και με τους θανάτους με καρκίνο του πνεύμονα, που ξεπερνούν πλέον τους 6.000 ετησίως.
  • Ακόμη και από την ηλικία των 10 ετών, οι Έλληνες δοκιμάζουν το τσιγάρο.
  • Μέχρι τα 14, σχεδόν οι μισοί έφηβοι έχουν δοκιμάσει τσιγάρο, ενώ στα 18 ο ένας στους δύο μαθητές έχει γίνει συστηματικός καπνιστής.
  • Μόλις το 3% των μαθητών του γυμνασίου και το 11% των μαθητών του λυκείου καταφέρνουν να σταματήσουν το κάπνισμα μετά από συστηματική χρήση.
  • Αυξάνονται όλο και περισσότερο οι νέες γυναίκες καπνίστριες, αλλά και όσες δεν συμμορφώνονται σε ευαίσθητες περιόδους, όπως αυτές της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Δεν είναι τυχαίο, εξηγούν οι επιστήμονες, ότι η πιθανότητα για έμφραγμα του μυοκαρδίου αυξήθηκε κατά 50% τα τελευταία χρόνια στις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες.

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Οταν είσαι καλή και ακομπλεξάριστη παρέα ,παντού περνάς ωραία!!!
Για μια ακόμα φορά η εκδρομή που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων είχε μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία.Τρία πούλμαν αναχώρησαν από το Δημοτικό Σχολείο με 120 γονείς και μαθητές.Όλα κύλισαν ομαλά και ευχάριστα πάνω απ΄όλα για τα παιδιά μας,πράγμα που εύχονται όλοι οι γονείς σε κάθε εκδρομή, παραμερίζοντας τα δικά τους θέλω.













Ευχαριστούμε πολύ την Ρούλα Αικατερίνη και τον Θοδωρή Κώνστα για την ξενάγηση που μας έκαναν στο μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου.

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σάββατο 28/05/2016 οι ομάδες μας θα παίξουν στην Μάνδρα.
Οι τάξεις Γ΄, Δ΄ θα παίξουν στις 18.00 και οι Ε΄, ΣΤ ΄ στις 19.00.
Το λεωφορείο θα φύγει στις 15.45 και θα επιστρέψει στις 21.15.

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ (ΒΙΝΤΕΟ)


ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
Σήμα κατατεθέν του Λουτρακίου, η πραγματικά απέραντη 8 χιλιομέτρων παραλία του! Βραβευμένη με γαλάζια σημαία και πάντα κατάμεστη από κόσμο δεν θα σε αφήσει λεπτό να βαρεθείς. Θα απολαύσεις το πρωινό σε ένα από τα δεκάδες cafes της, θα λιαστείς στην άνετη ξαπλώστρα σου, θα χαλαρώσεις κολυμπώντας στα καταγάλανα νερά της και θα δοκιμάσεις τις αντοχές σου σε θαλάσσια σπορ. Το μεσημέρι μπορείς να κάνεις ένα διάλειμμα για φρέσκο ψάρι σε ένα από τα προσεγμένα εστιατόρια, να την περπατήσεις ρεμβάζοντας, ενώ αν είσαι πιο fun τύπος θα πετύχεις αρκετά cafe-bars που διοργανώνουν πάρτι! Το μυστικό της επιτυχίας εδώ είναι ένα: μην βάλεις πρόγραμμα· άσε το κύμα να σε παρασύρει... και δεν θα βγεις χαμένος!

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Παγκόσμια Ημέρα Μετρολογίας


Η Παγκόσμια Ημέρα Μετρολογίας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαΐου, επειδή την ημερομηνία αυτή του 1875 υπογράφτηκε από αντιπροσώπους 17 κρατών η Συνθήκη του Μέτρου. Η συνθήκη αυτή θέτει το πλαίσιο για την παγκόσμια συνεργασία στον τομέα της μετρολογίας και των εφαρμογών της στη βιομηχανία, το εμπόριο και την καθημερινή ζωή.
Η Μετρολογία είναι η επιστήμη που ασχολείται με τις μετρήσεις, τα όργανα μέτρησης, την αξιοπιστία των οργάνων και των μετρήσεων, τις μονάδες μέτρησης και γενικότερα με ότι αφορά στον ακριβή και αποδεκτό προσδιορισμό των τιμών των μεγεθών που προσδιορίζουν τις ιδιότητες των σωμάτων ή των συστημάτων. Ο βασικός σκοπός της συνθήκης είναι η εξασφάλιση της ομοιομορφίας των μετρήσεων παγκοσμίως.
Η Ελλάδα προσχώρησε στη Συνθήκη του Μέτρου μόλις το 2001 και αρμόδια υπηρεσία για την εφαρμογή της είναι το Ελληνικό Ινστιτούτο Μετρολογίας, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.
Θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Μετρολογίας (2016) είναι: «Οι Μετρήσεις σ’ ενα δυναμικό κόσμο».

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

10 πράγματα που λατρεύουν τα παιδιά!

Πως καταλήξαμε στη λίστα αυτή? Δασκάλα παιδιών, τα τελευταία 16 χρόνια, ζητάει από τους μαθητές της να καταγράψουν τα πράγματα που κάνουν οι γονείς τους για αυτά, που τους ευχαριστούν το περισσότερο!
at dinner
Τι λατρεύουν τα παιδιά? Δείτε τα 10 δημοφιλέστερα αποτελέσματα:

(1) Το βράδυ μου αρέσει να με βάζει η μαμά ή ο μπαμπάς στο κρεβάτι, να μου τραγουδάει ένα τραγούδι ή να μου λέει ιστορίες για το πως ήταν μικροί.
(2) Ευχαριστιέμαι να μου δίνουν αγκαλιές και φιλιά και να κάθονται μαζί μου χωρίς άλλους.
(3) Μου αρέσει όταν περνάω ποιοτικό χρόνο μόνος μου μαζί τους, χωρίς τους αδελφούς και τις αδελφές μου γύρω.
(4) Όταν μου δίνουν ειδικά φαγητά για να μεγαλώσω γρήγορα και να είμαι υγιής. 
(5) Μου αρέσει όταν καθόμαστε το βράδυ στο φαγητό μαζί και συζητάμε τα πράγματα που θα κάνουμε παρέα το Σαββατοκύριακο.
(6) Τη νύχτα μου αρέσει να μιλάμε για το οτιδήποτε; την αγάπη, το σχολείο, την οικογένεια κ.α.
(7) Να με αφήνουν να παίζω έξω όσο το δυνατόν περισσότερο. 
(8) Όταν καθόμαστε αγκαλιά κάτω από κουβέρτα και βλέπουμε την αγαπημένη μου εκπομπή. 
(9) Όταν μου ζητάνε να πειθαρχώ, νιώθω ότι νοιάζονται για εμένα. 
(10) Όταν μου αφήνουν μηνυματάκια στο γραφείο μου ή τη τσάντα του σχολείου. 
Το συμπέρασμα? Τα πράγματα που τα παιδιά εκτιμούν, ευχαριστιούνται και θυμούνται περισσότερο είναι τα μικρά πράγματα που κάνουν οι γονείς.
Τα παιδιά είναι εξαιρετικά έξυπνα και τείνουν να βλέπουν τον κόσμο πιο απλά από ότι εμείς. Ίσως θα πρέπει λοιπόν όλοι μας ως γονείς να νιώθουμε λιγότερο άγχος και να είμαστε πιο ικανοποιημένοι με το γεγονός ότι και τα λίγα και απλά είναι τελικά όντως αρκετά!

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Διεθνής Ημέρα Μουσείων


Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), επιθυμώντας να αναδείξει το ρόλο των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, όρισε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων.
Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι «να γίνουν τα Μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης και της αμοιβαίας κατανόησης, τη συνεργασία και την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς».
Στις 18 Μαΐου κάθε χρόνο η είσοδος σε όλα τα μουσεία της Ελλάδας είναι ελεύθερη.
Θέμα του φετινού εορτασμού (2016): «Μουσεία και πολιτιστικά τοπία» και τιμώμενο μουσείο το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Εποχιακά Φρούτα


Τον τελευταίο καιρό κάνοντας μια βόλτα σε ένα μανάβικο ή σε ένα super market μπορούμε να βρούμε σχεδόν όλα τα φρούτα όλες τις εποχές. Πότε είναι όμως η κατάλληλη εποχή για να καταναλώσουμε το κάθε φρούτο;

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

To πιο λαχταριστό smoothie! Τα παιδιά το λατρεύουν.

Με αυτόν τον ανοιξιάτικο καιρό, τι καλύτερο από ένα δροσερό, θρεπτικό και λαχταριστό smoothie που θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια? Σήμερα θα δούμε μαζί μία συνταγή για ένα υγιεινό και πανεύκολο smoothie με φράουλες και σοκολάτα που μπορείτε να φτιάξετε παρέα με τα παιδιά σας!
IMG_8342-2-683x1024

Υλικά για 2 μεγάλα ποτήρια:
  • 1 κούπα παγωμένες φράουλες
  • 1 ώριμη παγωμένη μπανάνα
  • 1 1/2 κούπα γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 1 κουτ. της σούπας κακάο
  • 1 κουτ. της σούπας μέλι
  • Φρέσκες φράουλες και νιφάδες σοκολάτας για γαρνιτούρα (προαιρετικά)
Εκτέλεση? Η πιο απλή! Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ (εκτός αυτών της γαρνιτούρας) μέχρι να πολτοποιηθούν και σερβίρουμε σε μεγάλα ποτήρια. Γαρνίρετε με τις φράουλες και τις νιφάδες σοκολάτας.
Για μειωμένες θερμίδες, μπορείτε να παραλείψετε το μέλι και τη μπανάνα ή να πειραματιστείτε με τις ποσότητες μέχρι να βρείτε τη γεύση που σας αρέσει!
Απολαύστε το!

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Πως διαχειριζόμαστε τις δύσκολες αυτές ημέρες και τι λέμε στα παιδιά μας

talking-to-kid
Πρώτα από όλα θα πρότεινα να αποφεύγουμε να τους μεταφέρουμε λογικές θυμού και μίσους – επιθετικότητας για κάποιους που φαίνεται ότι «φταίνε» για τη σημερινή κρίση. Αρκετά έχουν χορτάσει να ακούνε κατηγόριες, από την κοινωνία των ενηλίκων.
Δεύτερο, επειδή η ανασφάλεια είναι κακός σύμβουλος (όλων μας) είναι σπουδαίο να τους επιβεβαιώσουμε την ασφάλεια της σχέσης μας και των συναισθημάτων μας, που είναι ο καλύτερος πλοηγός στις δύσκολες φουρτούνες, όποτε και αν ξεσπάνε.
Τρίτο, θα έλεγα, να αποφεύγουμε να κάνουμε μπροστά τους διαλόγους πανικού για το χρήμα και την οικονομική κατάσταση. Αντίθετα, χρειάζεται να περάσουμε στα παιδιά, περισσότερο από ποτέ, το μήνυμα ότι δεν θα μας κάνει το χρήμα ευτυχισμένους αλλά η αίσθηση ότι ανήκουμε σε ομάδες και κοινότητες που μοιράζονται κοινά και όμορφα ιδανικά και νοιάξιμο για τον άλλο / την άλλη.
Και τέταρτο, προτείνω, αυτή την εβδομάδα -όπως και κάθε φορά που η κοινωνία μπαίνει σε συλλογική παράκρουση- να μην αφήνουμε την τηλεόραση να πλημμυρίζει τα σπίτια μας με τοξικότητα.
Ας περπατήσουμε μαζί με τα παιδιά στη φύση, ας παίξουμε, ας ακούσουμε τους ήχους, ας θαυμάσουμε τα χρώματα, ας σκαρφαλώσουμε ανηφόρες μαζί τους και ας τους υποσχεθούμε ότι η ύπαρξή μας θα αντέξει και θα ανθίζει σε κάθε καθεστώς,αρκεί να ποτίζεται τακτικά από την απόλαυση της ενεργητικής, δημιουργικής, αγωνιστικής και αλληλεπιδραστικής πραγμάτωσης της ανθρώπινης μας μοναδικότητας.
Ας χαιρόμαστε που υπάρχουμε, που είμαστε μαζί, που δεν τα παρατάμε στα δύσκολα και που, σε κάθε περίπτωση, είμαστε εμείς που ορίζουμε το νόημα και το περιεχόμενο της ζωής μας.

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Το Ευκολότερο και Νοστιμότερο Παγωτό Σοκολάτας

Θέλαμε λοιπόν να μοιραστούμε μαζί σας το ευκολότερο και νοστιμότερο παγωτό σοκολάτας που έχετε φάει. 3 μόνο συστατικά και χωρίς να χρειάζεστε μηχανή παγωτού. Διαβάστε παρακάτω και απολαύστε!
Φωτογραφία από τη Sandy Nicholson


Συστατικά
  • 200 gr γλυκόπικρη σοκολάτα
  • 3 κούπες κρέμα γάλακτος
  • 1/4 κούπας ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
Οδηγίες
  1. Ψιλοκόψτε τη σοκολάτα και τοποθετήστε τη σε ένα μπολ. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα με βαρύ (παχύ) πάτο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση και μερικές φυσαλίδες εμφανιστούν στην επιφάνεια. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι  και ανακατεύουμε μέχρι να σιγοβράσουν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  2. Αφαιρούμε την κρέμα από τη φωτιά και αμέσως τη ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε απαλά με ένα σύρμα μέχρι να βεβαιωθούμε ότι όλη η σοκολάτα έχει έρθει σε επαφή με τη ζεστή κρέμα. Αφήνουμε την κρέμα για 2-3 λεπτά χωρίς να ανακατεύουμε και στη συνέχεια, ανακατεύουμε αργά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
  3. Ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτας σε ένα μεταλλικό μπολ ή μια κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην σχηματιστεί φλοιός από πάνω. Καλύπτουμε με λαδόκολλα και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει (περίπου 1 1/2 ώρα). Ύστερα τοποθετούμε στην κατάψυξη για να σκληρύνει. 5 λεπτά πριν το σερβίρισμα αφαιρούμε από την κατάψυξη για να μαλακώσει.

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας


H Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας είναι μέρα εορτασμού της μητρότητας και των ευχαριστιών προς τη μητέρα, μια γιορτή με αρχαιοελληνικές αναφορές στην λατρεία της θεάς Κυβέλης, της μητέρας των θεών, όπως την προσφωνεί ο Πίνδαρος («Κυβέλα, Μάτερ θεών»).
Στη σύγχρονη εποχή, η αμερικανίδα κοινωνική ακτινίστρια Άννα Μαρία Τζάρβις (1864-1948) ήταν αυτή που είχε πρώτη την ιδέα να καθιερωθεί μια ιδιαίτερη ημέρα προς τιμή της μητέρας.
Οι προσπάθειές της ευοδώθηκαν τελικά στις 9 Μάιου του 1914, όταν ο τότε αμερικανός πρόεδρος Γούντροου Γουίλσον υπέγραψε προκήρυξη, σύμφωνα με την οποία η Ημέρα της Μητέρας καθιερωνόταν ως εθνική εορτή τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.
Έκτοτε, πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.
H Τζάρβις επέλεξε το λευκό γαρύφαλο ως το λουλούδι-σύμβολο της Ημέρας της Μητέρας, επειδή «το λευκό του χρώμα συμβολίζει την αλήθεια, την αγνότητα και τη φιλευσπλαχνία της μητρικής αγάπης· το άρωμά του, τη μνήμη και τις προσευχές της».
Παρά τις αντιδράσεις της εμπνεύστριάς της, η Ημέρα της Μητέρας γρήγορα εμπορικοποιήθηκε από τη βιομηχανία των λουλουδιών, που βρήκε μία «θεόσταλτη» ευκαιρία να αυξήσει τους τζίρους της...

Σάββατο 7 Μαΐου 2016

DIY:Κάρτα για τη Μαμά

Φτιάξε μια Κάρτα για τη Μαμά στη γιορτή της Μητέρας και πες της “Χρόνια πολλά” δημιουργικά.
Κάρτα για τη Μαμά
Yλικά Κατασκευής
χαρτόνι, ριζόχαρτο, χρώματα, μαρκαδόροι
Στάδια Κατασκευής
Δίπλωσε το ριζόχαρτο και κάνε επάνω του το αποτύπωμα της παλάμης σου. Κόλλησε το ένα άκρο στην κάρτα και το άλλο άνοιξέ το. Γράψε με μεγάλα γράμματα τις λέξεις «Σ’ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ», και ζωγράφισέ τες με πολλά χρώματα.

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας


Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Μαΐου. Πρόκειται για έναν βρετανικής εμπνεύσεως εορτασμό, που καθιερώθηκε το 1992 από μία πρώην ανορεξική, την Μέρι Έβανς-Γιανγκ, επικεφαλής της αντιδιαιτικής καμπάνιας στη Μεγάλη Βρετανία και συγγραφέως του μπεστ σέλερ «Τα έχεις όλα, χωρίς να κάνεις δίαιτα».
Μας καλεί να αποδεχθούμε το σώμα μας χωρίς κόμπλεξ, να γιορτάσουμε την ομορφιά και την ποικιλομορφία όλων των φυσικών μεγεθών του ανθρώπινου σώματος. Να κηρύξουμε μορατόριουμ μιας μέρας στη δίαιτα και στην εμμονή μας για απώλεια βάρους. Να πληροφορηθούμε τις βλαβερές συνέπειες που μπορεί να έχει μία δίαιτα αδυνατίσματος. Να συμβάλουμε στον τερματισμό των διακρίσεων κατά των υπέρβαρων συνανθρώπων μας.

Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Παγκόσμια Ημέρα των Blogger


Η Διεθνής Ημέρα των Weblogger εορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Μαΐου και φέρνει μαζί τους Χρονικογράφους του Ίντερνετ (Weblogger), σε ανάμνηση της πρώτης εμφάνισής τους στο Διαδίκτυο, στις 2 Μαΐου 1993.
Το Weblogging είναι η νέα αντίληψη της διαδικτυακής δημοσιογραφίας.

Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου


Η Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου ξεκίνησε να εορτάζεται στην Ινδία το 1998 με πρωτοβουλία του δρος Μαντάν Κατάρια, που πιστεύει στις θεραπευτικές ιδιότητες του γέλιου. Στη συνέχεια εξαπλώθηκε στις αγγλοσαξονικές χώρες, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, τις σκανδιναβικές χώρες και έκτοτε εορτάζεται την πρώτη Κυριακή κάθε Μαΐου (3 Μαϊου το 2015).
Μία τυπική Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου περιλαμβάνει Πορεία Ειρήνης, ασκήσεις γιόγκα με γέλιο και συγκέντρωση των συμμετεχόντων σε ανοιχτό χώρο με δραστηριότητες γέλιου και προσευχή για την Παγκόσμια Ειρήνη.
Ο ιδρυτής της Παγκόσμιας Ημέρας Γέλιου δρ. Μαντάν Κατάρια σημειώνει: «Οι πολεμικές αναμετρήσεις στον κόσμο είναι αντανάκλαση του εσωτερικού πολέμου που διεξάγεται στα μυαλά των ανθρώπων. Η αιτία που δεν γελάμε πολύ σήμερα είναι επειδή δεν κατανοούμαι την αληθινή σημασία του γέλιου. Το γέλιο δεν είναι μόνο διασκέδαση και χαβαλές, αλλά και έκφραση της ευτυχίας, που μπορεί να έλθει μόνο αν κατανοήσουμε τον σκοπό της ζωής».
Η κεντρική εκδήλωση στην Αθήνα θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στον Εθνικό Κήπο («Ηλιακό Ρολόι», είσοδος από Λεωφόρο Αμαλίας) με συντονίστρια την κυρία Βηθλεέμ Μπαλτζή. Συναντήσεις θα γίνουν ακόμη στο Θησείο, στο Παλαιό Φάληρο, στη Γλυφάδα, στο Χαλάνδρι και εκτός Αττικής στα Ιωάννινα, στο Ηράκλειο και τη Σητεία.

Διεθνής Ημέρα Εργατών


Ετήσια γιορτή, με παγκόσμιο χαρακτήρα των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας. Με συγκεντρώσεις και πορείες, η εργατική τάξη βρίσκει την ευκαιρία να προβάλει τα κοινωνικά και οικονομικά της επιτεύγματα και να καθορίσει το διεκδικητικό της πλαίσιο για το μέλλον. Η Πρωτομαγιά είναι απεργία και όχι αργία, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές χώρες του κόσμου.
Η Πρωτομαγιά, ως εργατική γιορτή, καθιερώθηκε στις 20 Ιουλίου 1889, κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου της Δεύτερης Διεθνούς (Σοσιαλιστικής Διεθνούς) στο Παρίσι, σε ανάμνηση του ξεσηκωμού των εργατών του Σικάγου την 1η Μαΐου 1886, που διεκδικούσαν το οκτάωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Κατέληξε σε αιματοχυσία λίγες μέρες αργότερα, με την επέμβαση της αστυνομίας και των μπράβων της εργοδοσίας.