Τι υλικά θα χρειαστείς για τις νηστίσιμες καριόκες
1 1/2 κούπα νερό500 γρ ζάχαρη
200 γρ βανίλια (υποβρύχιο)
3 κουταλιές σούπας κακάο
1 κουταλιά σούπας κανέλα
380 γρ τριμμένη φρυγανιά
250 γρ καρύδια χοντροκομμένα
50 γρ φρούτα γλασέ (κόντιτα) προαιρετικά
Για υλικά θα χρειαστείς για την επικάλυψη σοκολάτας!
500 γρ κουβερτούρα250 γρ μαργαρίνη
Πως θα φτιάξεις τις καριόκες!
Αυτές οι καριόκες γίνονται πάρα μα πάρα πολύ εύκολα.
Σε μια κατσαρόλα βάζεις το νερό, τη ζάχαρη, τη βανίλια (υποβρύχιο), το κακάο και την κανέλα και ανακατεύεις μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν.
Στη συνέχεια την προσθέτεις τη φρυγανιά, τα καρύδια και τα κόντιτα και ανακατεύεις με μια κουτάλα.
Το υγρό απορροφάται και γίνεται μια μάζα. Αυτό είναι!!
Αδειάζεις το μίγμα σε 2 αλουμινόχαρτα και του δίνεις το σχήμα μπαστουνιού.
Τα βάζεις στη κατάψυξη μέχρι να σφίξουν
Αν δε τα χρειάζεσαι άμεσα διατηρούνται μέχρι και ένα μήνα έτσι και όποτε τα χρειαστείς βγάζεις λίγα- λίγα και είναι πάντα φρέσκιες.
Εντωμεταξύ λιώνεις τη κουβερτούρα με τη μαργαρινη είτε στο φούρνο μικροκυμμάτων είτε σε μπεν-μαρί μέχρι να γίνει ένα γυαλιστερό μίγμα.
Βγάζεις τα μπαστούνια από την κατάψυξη και κόβεις λεπτές φέτες πάχους περίπου μισού δακτύλου.
Και τα βουτάς στη λιωμένη κουβερτούρα να καλυφθούν καλά από όλες τις μεριές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.