Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Γλυκό ψυγείου με Oreo χωρίς ψήσιμο


Υλικά για τη βάση

  • 24 μπισκότα Oreo
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο

Υλικά για την κρέμα

  • 250 gr. λευκή σοκολάτα
  • 150 gr. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 12 μπισκότα Oreo χοντροκομμένα

Υλικά για την επικάλυψη (προαιρετικό)

  • 6 μπισκότα Oreo χοντροκομμένα
  • 100 gr. μαύρη σοκολάτα λιωμένη

    Διαδικασία παρασκευής


    Το πρώτο πράγμα με το οποίο θα πρέπει να ασχοληθείτε, είναι φυσικά η βάση του γλυκού. Η διαδικασία είναι απίστευτα εύκολη, μιας και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε τα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο μέσα στο μπλέντερ και να τα χτυπήσετε καλά, μέχρι το αποτέλεσμα να είναι ομαλό.


    Μόλις είσαστε έτοιμη, πάρτε ένα τετράγωνο ταψάκι και στρώστε μέσα ένα κομμάτι λαδόκολλα, ώστε να βάλετε από πάνω τα τριμμένα μπισκότα και να τα απλώσετε καλά σε όλη την επιφάνεια, πιέζοντάς τα προς τα κάτω. Έπειτα, βάλτε το ταψί στην κατάψυξη για να σκληρύνει η βάση.
    Τώρα σειρά έχει η γέμισή μας, για την οποία θα πρέπει να λιώσετε τη λευκή σοκολάτα, είτε σε μπεν μαρί, είτε βάζοντάς τη σε ένα μπολάκι στο φούρνο μικροκυμάτων για 15 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας όμως σταδιακά.


    Στη συνέχεια, θα πρέπει να χτυπήσετε το τυρί κρέμα και σιγά-σιγά να ρίξετε μέσα του τη λευκή σοκολάτα, μέχρι να έχετε ένα λείο και ομογενοποιημένο μείγμα. Τέλος, κόψτε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και προσθέστε τα μέσα στην κρέμα. Τι μένει; Μα φυσικά να απλώσετε τη γέμιση πάνω από τη βάση.Τελευταίο βήμα είναι η επικάλυψη και το πώς θα κάνετε το γλυκό σας να δείχνει και εξωτερικά το ίδιο νόστιμο. Πάρτε λοιπόν τα 6 μπισκότα και αφού τα κόψετε σε χοντρά κομμάτια, απλώστε τα επάνω από το γλυκό σας και έπειτα καλύψτε τα με τη λιωμένη μαύρη σοκολάτα.


    Όπως είδατε, δε χρειάστηκε να ανοίξετε το φούρνο ούτε για ένα δευτερόλεπτο, πράγμα που κάνει τη συνταγή και οικονομική.

    Μην ξεχάσετε όμως να βάλετε το ταψί στο ψυγείο ή ακόμη και στην κατάψυξη για δύο ώρες και σερβίρετέ το στους φίλους και τους συγγενείς σας, για να τους «μαγέψετε» με τις μαγειρικές σας ικανότητες!

    Καλή επιτυχία κορίτσια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.