Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016



Αγαπητοί γονείς,
Πριν από δύο χρόνια χωρίς να έχουμε γνώση η επαφή με το αντικείμενο και με κίνητρο τα παιδιά μας, αποφασίσαμε να εμπλακούμε στην δημιουργική διαδικασία του Συλλόγου Γονέων. Ένα από τα πρώτα που διαπιστώσαμε μετά από λίγο καιρό, ήταν ότι το μόνο στο οποίο μπορούσαμε να βασιστούμε ήταν οι φιλότιμες προσπάθειες κάποιων  γονιών και Δασκάλων, καθώς και κάποιων χορηγών.
Μάθαμε σιγά-σιγά ότι η χρηματοδότηση για την παιδεία όχι μόνο δεν είναι επαρκής αλλά σε πολλές περιπτώσεις δεν έφθανε ούτε για να κρατηθούν τα προσχήματα .
Προσπαθήσαμε για την καλυτέρευση των συνθηκών παραμονής των παιδιών μας στο σχολείο .
Αποφασίσαμε να μην παρέμβουμε ποτέ και με κανέναν τρόπο στο υγιές κομμάτι του σχολείου μας , στο έργο των Δασκάλων και τον παιδαγωγικό χαρακτήρα του σχολείου.
Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια να συγκεντρώσουμε τους Γονείς, να τους ενημερώσουμε, να αναδείξουμε τα προβλήματα, να βρούμε λύσεις ,κάποιες φορές το καταφέραμε κάποιες άλλες όχι.
Θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε το πόσο πολύ χρειάζεται η παρουσία των Γονέων στα σχολειά μας και ιδιαίτερα την συγκεκριμένη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.
Δεν ήταν εύκολη αυτή η διαδρομή ,αναγκαστήκαμε πολλές φορές να συγκρουστούμε, να δυσαρεστήσουμε'' κάποιους '' αλλά και να δυσαρεστηθούμε, όμως η πρόθεση μας ήταν πάντα συγκεκριμένη, να βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούσαμε.
Αγαπητοί γονείς, το κομμάτι αυτό δεν γράφεται για να ευλογήσουμε τα γένια μας, εμείς καλώς η κακώς φθάσαμε στο τέλος του πραγματικά ωραίου αυτού ταξιδιού, τίποτα όμως δεν τελειώνει αν εμείς δεν το αφήσουμε να τελειώσει.
Το νέο Δ.Σ. που προέκυψε θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους γονείς και στα παιδιά του σχολείου μας, καλλιεργώντας την ενότητα, αποκρούοντας διασπαστικές και διχαστικές πρακτικές που και εδώ δεν λείπουν (ευτυχώς από εξαιρετικά λίγους) και θα σταθεί δίπλα στις ανάγκες των παιδιών , τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά !!!!!!

                                                                  Με εκτίμηση
                                                     Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.