Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

10 συμβουλές για οικογενειακές διακοπές στη θάλασσα

Για όσους γονείς είναι εξουθενωμένοι στη σκέψη και μόνο να κάνουν οικογενειακές διακοπές στη θάλασσα, μην αφήσετε το φόβο να σας κυριεύσει και χάσετε την ευκαιρία να διασκεδάσετε.

Αν είσαι κι εσύ ένας από αυτούς τους γονείς, τότε έχουμε να σου δώσουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να είσαστε προετοιμασμένοι αυτό το καλοκαίρι. Οι συμβουλές μπορεί να σας φανούν απλές αλλά στην πραγματικότητα μπορούν να αλλάξουν εντελώς την απόδραση της οικογένειάς σου σε κάποια παραλία!

Πώς να προετοιμαστείς
για οικογενειακές διακοπές στη θάλασσα

1. Πάρε μαζί σου ταλκ



Το ξέρεις ότι αν τρίψεις ταλκ επάνω στο δέρμα σου, στο σημείο όπου υπάρχει κολλημένη άμμος, θα μπορέσεις να την αφαιρέσεις; Βάλε μέσα στην τσάντα σου ένα ταλκ για να αποφύγεις τα ξεσπάσματα κάποιου παιδιού που ξαφνικά γέμισε άμμο.

2. Προστάτεψε το κινητό σου κάνοντάς το αδιάβροχο



Προστάτεψε τις ηλεκτρονικές σου συσκευές από το νερό ή από τα βρεγμένα δάχτυλα των παιδιών σου τοποθετώντας τες μέσα σε μια πλαστική μεμβράνη. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείς να έχεις πρόσβαση στην εικόνα αφής (η οποία λειτουργεί κανονικά ακόμη και μέσα από το πλαστικό!) για να ελέγξεις τα μηνύματα ή την ώρα χωρίς να ανησυχείς για την άμμο ή το νερό.

3. Φύλαξε τα αντικείμενα αξίας μέσα σε μια πάνα



Αν θέλεις να μπεις στη θάλασσα μαζί με τα παιδιά σου αλλά ανησυχείς για το ότι πρέπει να αφήσεις τα πράγματά σου, σκέψου να βάλεις τα αντικείμενα αξίας μέσα σε μια καθαρή πάνα. Όταν δέσεις την πάνα με τα αντικείμενα μέσα, βάλε τη μέσα στην τσάντα σου και θα μοιάζει με μια λερωμένη πάνα, την οποία δε θα θέλει κανείς να αγγίξει!

4. Πάρε μαζί σου μερικά μπαλόνια



Μετά από αμέτρητες ώρες παιχνιδιού μέσα στη θάλασσα, υπάρχει πιθανότητα το παιδί σου να καταλήξει να έχει νερό στο αυτί του. Το φύσημα βοηθάει να ξεβουλώσεις τα αυτιά και δίνει στο παιδί σου κι ένα μπαλόνι το οποίο μπορείς να θέσεις ως στόχο να το φουσκώσουν ώστε να μη σταματήσουν το φύσημα.

5. Πάρε μαζί σου ένα σακουλάκι με πάγο



Ένα σακουλάκι με πάγο μπορεί να έχει πολλές χρήσεις. Δε θα διατηρήσει μόνο τα σνακ σου δροσερά, αλλά όταν λιώσει ο πάγος, θα έχεις καθαρό νερό για να ξεπλύνεις τα δάχτυλα των παιδιών σου. Όταν το χρησιμοποιήσεις όλο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σακουλάκι για να αποθηκεύσεις τα υγρά μαγιό ώστε να μην ακουμπήσουν τα υπόλοιπα πράγματά σου.

6. Μην ξεχάσεις το gel της αλόη βέρα



Είτε αποφασίσεις να διατηρήσεις το gel μέσα στο ψυγείο ή επιλέξεις να φτιάξεις παγάκια για πιο εύκολη αποθήκευση, φρόντισε να διατηρήσεις την αλόη βέρα δροσερή για να αυξήσεις τις κατευναστικές της ιδιότητες.

7. Χρησιμοποίησε τον εξοπλισμό της κουζίνας



Δε χρειάζεται να ξοδέψεις χρήματα για να αγοράσεις παιχνίδια θαλάσσης, όταν έχεις ήδη μερικά αντικείμενα που μπορούν να φέρουν χαρά. Για παράδειγμα, οι κουτάλες μέτρησης μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως φτυαράκια για την κατασκευή κάστρων στην άμμο! Στο κάτω-κάτω, είναι περισσότερο διασκεδαστικό να αγοράσεις μερικά καινούρια προϊόντα για την κουζίνα σου αφού τα παιδιά θα τα χρησιμοποιήσουν στην παραλία, παρά να αγοράσεις παιχνίδια για την άμμο που θα χρησιμοποιήσουν τα παιδιά σου μόνο μία φορά το χρόνο.

8. Επέλεξε να χρησιμοποιήσεις ένα σεντόνι με λάστιχο



Τα σεντόνια με λάστιχο κάνουν θαύματα όσο αφορά τη διατήρηση της άμμου μακριά από το χώρο σου. Σήκωσε τις γωνίες προς τα επάνω χρησιμοποιώντας σακούλες ή το ψυγείο για να δημιουργήσεις ένα ωραίο σύνορο ανάμεσα σε εσένα και στην άμμο που τη φυσάει ο αέρας.

9. Γύρισε το τιμόνι σου



Αν αναγκαστείς να παρκάρεις κάτω από τον ήλιο, στρίψε το τιμόνι σου όσο περισσότερο μπορείς πριν βγεις από το αμάξι. Με αυτό τον τρόπο ο ήλιος θα χτυπάει το σημείο του τιμονιού που δε θα χρησιμοποιήσεις κι έτσι θα αποφύγεις να καείς όταν πάρεις το αυτοκίνητο σου να επιστρέψεις σπίτι.

10. Κάνε ένα βαθούλωμα



Αν θέλεις να έχεις ένα άνετο σημείο για ύπνο χωρίς να χρειαστεί να φύγεις από τη θάλασσα, σκάψε στην άμμο και κάνε ένα μικρό βαθούλωμα πριν στρώσεις την κουβέρτα του παιδιού σου. Με αυτό τον τρόπο θα φτιάξεις το ιδανικό κοίλωμα για το σώμα τους μετά από ένα κουραστικό πρωινό γεμάτο παιχνίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.