Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΓΗΠΕΔΟΥ 5X5 ΕΡΥΘΡΩΝ




ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ  :  α) Πρόεδρο ενότητας Ερυθρών
                                           β) Πρόεδρο ΔΟΚΑΠ
                                           γ) Εντεταλμένο ΔΟΚΑΠ ενότητας Ερυθρών

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το γήπεδο 5x5 των Ερυθρών που βρίσκεται στο πάρκο Γρ. Λαμπράκη, χρήζει άμεσης επιδιόρθωσης λόγω επικινδυνότητας.
Οι Ερυθρές απέχουν αρκετά από την Μάνδρα η οποία είναι η βάση του Δήμου μας, με αποτέλεσμα οι γονείς και τα παιδιά του τόπου μας να μην μπορούν να επωφεληθούν από τις εκεί υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις, τις οποίες απολαμβάνουν οι πολίτες της περιοχής εκείνης.
Εμείς σαν γονείς, αλλά και εσείς σαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αρχής, οφείλουμε να καλύπτουμε  τις βασικές  ανάγκες των παιδιών μας και μία από αυτές είναι και ο αθλητισμός. Όμως οι δραστηριότητες αυτές πρέπει να γίνονται σε εγκαταστάσεις οι οποίες είναι πάνω απ’ όλα ασφαλείς για την υγεία τους.
Στο γήπεδο 5x5 αθλούνται (εγγεγραμμένα στο τμήμα ποδοσφαίρου του Συλλόγου Γονέων Δημ. Σχολείου) περίπου 40 παιδιά , 2 φορές την εβδομάδα. Επίσης συχνά γίνονται φιλικοί αγώνες και τουρνουά μεταξύ της δικής μας και  των ακαδημιών των γειτονικών πόλεων και χωριών. Συνολικά τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου  τα οποία κατά βάση χρησιμοποιούν τον χώρο, ανέρχονται στα 200. 
Λόγω της ανύπαρκτης συντήρησης του χώρου τα τελευταία χρόνια, αλλά και κατασκευαστικών λαθών, έχουν επέλθει φυσιολογικές φθορές, οι οποίες έχουν αυξήσει σημαντικά το ποσοστό περίπτωσης ατυχήματος.
Ως εκ τούτου ζητάμε από εσάς την ΑΜΕΣΗ αποκατάσταση των ζημιών και συγκεκριμένα :
Α) Μεταφορά και επανασχεδίαση του ηλεκτρολογικού πίνακα, ο οποίος είναι παλαιός, σκουριασμένος, σπασμένος και πάνω απ’ όλα έχουν πολύ εύκολη πρόσβαση τα παιδιά.
Β) Επιδιόρθωση της κεντρικής εισόδου του χώρου, έτσι ώστε να μην εισέρχονται αδέσποτα ζώα, καθώς και επιπόλαια άτομα, τα οποία προκαλούν ζημιές άνευ λόγου και αιτίας. 
Γ) Επιδιόρθωση των τερμάτων, τα οποία έχουν σπάσει στα σημεία κόλλησης και κουνιούνται επικίνδυνα. Επίσης χρειάζεται να γίνει αλλαγή στα δίχτυα.
Δ) Επιδιόρθωση ή αντικατάσταση του συρματοπλέγματος περιφερειακά του γηπέδου διότι κατ’ αρχάς τα σύρματα εξέχουν επικίνδυνα και κατά δεύτερον  από τις οπές που υπάρχουν, βγαίνουν οι μπάλες στον κεντρικό δρόμο (παλαιά εθνική οδός) και κατά συνέπεια και τα παιδιά για να τις περισυλλέξουν.
Ε) Κατασκευή 2 πάγκων περίπου 50cm x 200cm ώστε να μπορούν τα παιδιά να κάθονται και να ακουμπούν τα ρούχα τους.
ΣΤ) Αντικατάσταση του τάπητα, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση. Είναι σχεδόν κατεστραμμένος, με αποτέλεσμα να σημειώνονται συνεχείς τραυματισμοί .
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ανάγκες των παιδιών μας και θεωρώντας ότι δεν αντιμετωπιζόμαστε σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, παρακαλούμε για την όσο το δυνατό συντομότερη επίλυση του προβλήματος, γιατί ο κίνδυνος είναι στην πόρτα μας και εμείς οφείλουμε να σας ενημερώσουμε γι αυτό.            


                                                                                                                Με εκτίμηση
                                                Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Ερυθρών

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.